Değerli Kütüphane Kullanıcıları,

CNKI – AcademicReference İngilizce,  SAYISAL KiTAP: Türkçe Sayısal Kütüphane – Türkçe e-Kitap ve e-Dergi Platformu ,Jaypee Digital Akademik Tıp , Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri veri tabanları 1 ay süreyle deneme erişimine açılmıştır.  İstifadenize sunar başarılı çalışmalar dileriz.

Academic Reference, Çin’de yayımlanan İngilizce kaynakları içeren, en kapsamlı akademik veritabanıdır. Çinceye hakim olmayan akademisyenlerin Çin’in akademik gelişimini izleyebilmelerini ve tüm yönleriyle toplumsal verilerine erişimini sağlayan bir arama ve keşif platformudur. Dergiler, doktora ve yüksek lisans tezleri, konferans bildirileri, e-kitaplar, yıllıklar ve sözlükleri kapsayan 2,6 milyon İngilizce tam metin makale ve çeşitli disiplinlerden 14 milyon İngilizce özet içerir.

Erişim tarihleri: 19.07.2023 – 18.07.2023

Link: https://ar.oversea.cnki.net/ 

SAYISAL KiTAP: Türkçe Sayısal Kütüphane – Türkçe e-Kitap ve e-Dergi Platformu

 İçeriğinde; Atatürk’ün Bütün Eserleri koleksiyonu, Abaküs, Alef, Alis, Ankara Üniversitesi, Arkeoloji ve Sanat, Bilgi Yayınevi, Bilim ve Gelecek, Bulut, Ceres, Edebi Şeyler, Edisyon Kitap, Ege, Evrensel, Galeri Nev, Gerlach Press, Gita, Günışığı, Homer, İş Bankası, Kafe Kültür,  Kaynak, Kelime, Kırmızı Kedi, KodLab, Literatür, Lena and Mama, Logos, Maya,  Mylos Yayın, Nika, Nesin Yayınevi, N.Erbakan Üniv., Notos, Optimist, Öteki, Ötüken, Pusula, Redhouse Yayınevi, Sadberk Hanım Müzesi,  Sis, Sıfır Bir,  Sosyal Araştırmalar Vakfı, Tarih Vakfı,Tekir, Tudem, Varlık, Yapı Kredi, Yordam, Zoe gibi seçkin yayınevlerinin elektronik kitapları bulunmaktadır.

SAYISAL KiTAP: Türkçe e-kitap ve e-dergi platformu – Türkçe Dijital Kütüphane;

SAYISAL KİTAP, kütüphane ve diğer kurumların ister tek tek kitap ve dergi seçerek, isterlerse koleksiyon bazında yıllık abone olabileceği ve abone olunan e-kaynakları tüm kullanıcılarına ücretsiz kullandırabileceği çevrimiçi bir platform sunar. Kütüphane kullanıcıları, SAYISAL KİTAP platformundaki kitaplara herhangi bir bilgisayar veya mobil cihaz üzerindeki web görüntüleyici ile ulaşabilir, sorgulama ve filtreleme seçenekleri ile istediği kitabı bulabilir ve ücretsiz olarak okuyabilir. Kullanıcılar dilerlerse, seçtikleri kitaplardan kendi kitaplığını oluşturabilir ve okudukları kitaplar içerisinde arama ve işaretleme yapabilir. Kitapla ilgili not alma, atıf yapma, sosyal medyada bağlantı paylaşma gibi özellikleri kullanabilir.

SAYISAL KiTAP: Türkçe Sayısal Kütüphane deneme erişimi  20.08.2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Keyifli okumalar dileriz.

Erişim linki: www.sayisalkitap.com

Not: TUDEM ve Günışığı Kitaplığı yayınları yayıncı ile yapılan anlaşmalar nedeniyle deneme erişimine açılamamıştır. Abone olunduğu takdir de erişime açılmaktadır.

JaypeeDigital Akademik Tıp, Diş Hekimliği, Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri veritabanı ve Video  platformu;

Anadili İngilizce olmayanlar için anlaşılabilir akademik İngilizce ile yazılmış;

900’den fazla ders e-kitabı (textbook), 2600’den fazla akademik e-kitap olmak üzere toplam 5115 e-kitap,

8000’den fazla ameliyatları gösteren ve sesli anlatımlı video,

MCQ, SBA, SCE soru bankası ve cevapları,

USMLE, MRCP, FRCS, FRCR sınavları için hazırlık kitapları,

Eski sayıları ve en son sayılarına erişilebilen 70 e-dergi içermektedir. Bu 63 e-derginin 12 tanesi doğrudan diş hekimliği ile ilgilidir.

Kullanıcılar tüm kitap chapterlarını ve makaleleri bilgisayarlarına indirebilirler.

Üniversite ve uluslararası mesleki tıp dernek ve kuruluşlarının resmi yayınevidir.

5000’nin üzerinde e-kitap, 8000’den fazla video ve 70 e-dergi Jaypee Digital’ın kendi özel yayınlarıdır. Başka hiçbir veritabanında mevcut değildir ve diğer veritabanlarıyla çakışma yoktur.

Oluşturulan kullanıcı hesapları ile Proxy olmadan istenilen yer ve zamanda veritabanına erişim.

Jaypee veritabanında yer alan e-kaynakların MARC kayıtları Jaypee’nin web sitesinde mevcuttur.

Deneme erişimi sürecinde JaypeeDigital veritabanı içerisindeki kaynaklar sadece ekranda görüntülenebilmekte olup, indirilememektedir.

Erişim linki: http://www.jaypeedigital.com/  

Erişim tarihleri: 19.07.2023 – 18.08.2023

Username (UN): nisantasi.admin

P/W: J@ypee2023

URL: https://jaypeeadmin.jaypeedigital.com/